Fructe cu sâmburi (piersici, caise, cireşe, vişine), fructe cu coajă (nuci, migdale, alune, castane)

Utilizarea în culturile de fructe cu sâmburi (piersici şi caise, cireşe, vişine), fructe cu coajă (nuci, migdale, alune, castane)

Doza: 4-6 l / ha (soluţie de stropire de concentraţie 1-2 %), pulverizată în picături mici. 

Cantitatea de apă recomandată: 300-600 l / în funcţie de stadiul de dezvoltare al frunzelor legumelor şi a ratei de acoperire. Se recomandă utilizarea unei cantităţi de soluţie mai scăzută la începutul vegetaţiei şi a unei cantităţi mai mari la maturizare. La prepararea soluţiei de stropire, întâi se pregăteşte o soluţie-mamă (1:1 FITOKONDI şi apă), sub agitare intensă, în aşa fel ca suspensia să fie omogenă. Apoi se adaugă cantitatea de apă necesară în soluţia-mamă, sub presiune şi agitare puternică. 

Utilizare: Datorită efectelor excelente de condiţionare a florilor pomilor fructiferi, în timpul înfloririi, în funcţie de starea vremii, sunt recomandate 2-3 tratamente cu soluţie de FITOKONDI. Datorită suprafeţelor mai mici de protejat este recomandată utilizarea a 4 l/ha (soluţie 1 %). După înflorire, de la începutul creşterii intensive este recomandată repetarea aplicării tratamentului la 10-14 zile (6 l/ha, soluţie 1-2%) pentru a asigura condiţionarea corespunzătoare a noilor ramuri.